Hrvatska punopravna sudionica programa cjeloživotnog učenja Europske komisije

Hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs potpisao je u utorak u Brugesu u Belgiji memorandum o razumijevanju, što će omogućiti od početka sljedeće godine puno sudjelovanje Hrvatske u programima cjeloživotnog učenja Europske komisije.

Memorandum o razumijevanju potpisan je u Brugesu, gdje se održava neslužbeni sastanak ministara obrazovanja država članica Europske unije i država kandidatkinja. U ime Europske komisije memorandum je potpisala povjerenica Europske komisije za obrazovanje i kulturu Androulla Vassiliou.

Programi cjeloživotnog učenja uključuju Erasmus, program za razmjenu studenata, Leonardo da Vinci, koji je namijenjen za poticanje mobilnosti u strukovnom obrazovanju, Comenius, program za školsku razmjenu, i Grundtvig za obrazovanje odraslih. Programima cjeloživotnog učenja od siječnja sljedeće godine pridružit će se i Švicarska, pa će se ukupan broj država sudionica popeti na 33 (27 zemalja članica plus Hrvatska, Island, Turska, Lihtenštajn, Švicarska i Norveška).
Izvor: Hina

Ostale vijesti