Povodom obilježavanja Europskog tjedna i Dana Europe, ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovala je u utorak, 8. svibnja 2012. godine, u Splitu, na otvorenju „Euro gastro festivala – EU28“

Na otvorenju je sudjelovao i šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Paul Vandoren

Na otvorenju su sudjelovali i župan Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader, zamjenica gradonačelnika grada Splita Anđelka Visković te šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Paul Vandoren.

Manifestacija „Euro gastro festival – EU28“ u Splitu održana je u organizaciji Udruge Splitski krug, Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, te uz podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova. U suradnji s renomiranim hrvatskim kuharima prezentirane su nacionalne kuhinje svih zemalja članica Europske unije, među njima i hrvatska nacionalna kuhinja kao gastro-program buduće 28. zemlje članice Unije.

Festival je okupio 30-ak gastro-štandova, na kojima su se nudili specijaliteti svih zemalja Europske unije i Hrvatske, kako bi posjetitelji mogli otkriti svu raznolikost i bogatstvo europske kulinarske baštine.

U povodu obilježavanja Dana Europe na Trgu Republike u Splitu postavljeno je bilo i 20-ak info-štandova na kojima su građani mogli dobiti razne informativne publikacije i materijale Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj i veleposlanstava država članica Europske unije.



Priopćenja