Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se na marginama ministarskog sastanka SEECP-a s ministrom vanjskih poslova Republike Makedonije Antoniom Milošoskim

Sugovornici su potvrdili odlične i prijateljske odnose između dviju država koje prati suradnja u brojnim područjima od obostranog interesa

Sugovornici su potvrdili odlične i prijateljske odnose između dviju država koje prati suradnja u brojnim područjima od obostranog interesa.

Ministar Milošoski uputio je čestitke hrvatskoj Vladi na brojnim provedenim reformama tijekom procesa pregovora s Europskom unijom kao i na odluci Europskog vijeća o dovršenju hrvatskih pristupnih pregovora.

Ministar Jandroković istaknuo je pritom kako će upravo na sutrašnjoj međuvladinoj konferenciji o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji biti zatvorena sva preostala poglavlja te time i tehnički dovršeni pregovori.

Istaknuvši punu potporu Hrvatske euro-atlantskim integracijskim procesima preostalih zemalja regije, ministar je iskazao spremnost za dijeljenjem hrvatskih iskustava iz tih procesa.



Priopćenja