Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u srijedu, 8. lipnja 2011. godine, u Parizu, s diplomatskim savjetnikom predsjednika Francuske Republike Jean-Davidom Levitteom.

Sugovornici su se složili kako je strateško partnerstvo, kao okvir bilateralne suradnje, omogućilo još čvršće i intenzivnije bilateralne veze Hrvatske i Francuske

Sugovornici su se složili kako je strateško partnerstvo, kao okvir bilateralne suradnje, omogućilo još čvršće i intenzivnije bilateralne veze Hrvatske i Francuske. Tome je doprinijela i intenzivna komunikacija dužnosnika na visokoj razini tijekom proteklog razdoblja.

Ministar Jandroković zahvalio je na potpori koju Francuska kontinuirano pruža Hrvatskoj tijekom pregovaračkog procesa te izrazio uvjerenje kako će tijekom narednog sastanka međuvladine konferencije Francuska poduprijeti zaključivanje hrvatskih pregovora.

Istaknuo je pritom kako je ispunjavanje svih jasno definiranih i pomno praćenih mjerila dokaz pune hrvatske spremnosti za članstvo u Europskoj uniji, što je potvrdila i Europska komisija.

Savjetnik Levitte pozitivnim je ocijenio brojne reforme koje su dosad provedene u Hrvatskoj i dao punu potporu što skorijem dovršetku hrvatskih pristupnih pregovora.

Ministar Jandroković i savjetnik Levitte razmijenili su mišljenja i o situaciji u jugoistočnoj Europi te poduprli daljnje proširenje Europske unije na sve zemlje regije koje ispune potrebne kriterije.



Priopćenja