Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u ponedjeljak, 16. svibnja 2011. godine, u Rimu, na marginama ministarske konferencije Ujedinjenih naroda, sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Ujedinj

Tom prigodom razgovarano je o jačanju bilateralne i multilateralne suradnje između Republike Hrvatske i Ujedinjenih Arapskih Emirata

Tom prigodom razgovarano je o jačanju bilateralne i multilateralne suradnje između Republike Hrvatske i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U tom smislu zamjenik ministra vanjskih poslova Gargash zahvalio je Vladi Republike Hrvatske na odluci o liberalizaciji viznog režima, odnosno slobodnom ulasku u Republiku Hrvatsku za sve državljane Ujedinjenih Arapskih Emirata nositelje schengenskih viza, što omogućuje jačanje suradnje u turističkoj djelatnosti.

Razgovarano je i o mogućnostima otvaranja diplomatskog predstavništva Republike Hrvatske u jednoj od zemalja Zaljeva što je temelj daljnjeg jačanja međusobnih gospodarskih odnosa.

Bilo je riječi i o suradnji u mirovnoj misiji u Afganistanu, pri čemu je od Republike Hrvatske kao članice NATO-a zatražena potpora za osnivanje diplomatskog predstavništva Ujedinjenih Arapskih Emirata pri Sjevernoatlantskom savezu.



Priopćenja