Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u srijedu, 11. svibnja 2011. godine, u Istanbulu, na marginama sjednice Odbora ministara Vijeća Europe, s potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih posl

Ministri su se složili kako su bilateralni odnosi vrlo dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja i dobrim perspektivama za daljnjim razvojem

Ministri su se složili kako su bilateralni odnosi vrlo dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja i dobrim perspektivama za daljnjim razvojem. Ministar Jandroković zahvalio je Luksemburgu, a posebice svojem kolegi Asselbornu, na trajnoj potpori Hrvatskoj u europskom integracijskom procesu. Poručio je pritom kako je Republika Hrvatska odlučna okončati pregovore do kraja lipnja.

Upoznao ga je i s aktivnostima Vlade Republike Hrvatske u ispunjavanju mjerila potrebnih za zatvaranje preostalih pregovaračkih poglavlja.

Ministar Asselborn je rekao kako se nada da će Republika Hrvatska ispuniti preostale obveze i pritom istaknuo kako Luksemburg snažno podupire uspješan dovršetak pregovora i što skoriji ulazak Republike Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije.

Na kraju razgovora ministar Jandroković pozvao je svojeg kolegu Asselborna na Croatia Summit koji će se u srpnju održati u Dubrovniku.



Priopćenja