Državni tajnik za politička pitanja Mario Nobilo sudjelovao je u utorak, 5. travnja 2011. godine, u Dubrovniku, na konferenciji za novinare održanoj nakon prvog dana međunarodnog skupa „The Brown Forum: Trgovina i ulaganja između SAD-a i jugoistočne Europe

Veleposlanik Foley predstavio je nazočnima Akcijski plan za poticanje poduzetništva i gospodarskog rasta u jugoistočnoj Europi

Uz državnog tajnika Nobila, na konferenciji za novinare sudjelovali su veleposlanik SAD-a u Republici Hrvatskoj James Foley, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Domagoj Milošević, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić te posebni savjetnik za gospodarstvo Predsjednika Republike Hrvatske Boris Cota.

Veleposlanik Foley predstavio je nazočnima Akcijski plan za poticanje poduzetništva i gospodarskog rasta u jugoistočnoj Europi, a potpredsjednik Vlade Domagoj Milošević izvijestio je o mjerama koje hrvatska Vlada poduzima u cilju gospodarskog oporavka i provedbe investicijskih projekata. Također je izrazio nadu kako će Brownov Forum pridonijeti konkretnim dogovorima između poslovnih subjekata koji sudjeluju na ovom skupu.

Državni tajnik Nobilo izrazio je zadovoljstvo održavanjem ovog međunarodnog skupa, s uvjerenjem kako će se njime dati dodatni poticaj razvoju gospodarstava i širenju investicija u jugoistočnoj Europi. Napomenuvši kako se Republika Hrvatska nalazi na pragu ulaska u punopravno članstvo Europske unije, naglasio je da se i na taj način stvara okvir za novi investicijski val. U cilju što brže realizacije investicijskih projekata važnom je istaknuo i suradnju s lokalnom samoupravom.

Tijekom današnjeg dana, u okviru radnog dijela Brownog Foruma, raspravljalo se o međunarodnoj trgovini u kontekstu gospodarskog rasta, unaprjeđenju trgovine i ulaganja u jugoistočnoj Europi, aspektima regionalnog tržišta, načinima stvaranja uspješnog poslovnog ozračja te gospodarskoj konkurentnosti.

Drugog dana Brownovog Foruma sudionici će razmotriti mogućnosti realizacije poslovnih prilika, pitanja inovativnosti u konkurentnom okružju međunarodnog poslovanja, te modele financiranje međunarodnih partnerstava.



Priopćenja