Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u četvrtak, 24. ožujka 2011. godine, u nastupni posjet Cosmina Georgea Dinescua, veleposlanika Rumunjske u Republici Hrvatskoj.

Bilateralne odnose između dviju zemalja sugovornici su ocijenili vrlo dobrim, prijateljskim i bez otvorenih pitanja, a tome svjedoče i brojni susreti visokih dužnosnika

Bilateralne odnose između dviju zemalja sugovornici su ocijenili vrlo dobrim, prijateljskim i bez otvorenih pitanja, a tome svjedoče i brojni susreti visokih dužnosnika.

Ministar Jandroković poručio je kako je cilj Hrvatske okončati pregovore s Europskom unijom do kraja lipnja ove godine, te se u tom kontekstu zahvalio Rumunjskoj na kontinuiranoj potpori.

Veleposlanik Dinescu potvrdio je daljnju snažnu potporu Rumunjske u završnom procesu pregovora te najavio da će Rumunjska zasigurno biti jedna od prvih zemalja koja će potvrditi pristupni ugovor Republike Hrvatske u svom Parlamentu.

Sugovornici su izrazili uvjerenje kako će ulaskom Hrvatske u Europsku uniju dodatno ojačati njezino partnerstvo s Rumunjskom, a što će doprinijeti i daljnjoj stabilizaciji regije.

Na sastanku je bilo govora i o predstojećem Dunavskom forumu koji će se održati krajem travnja u Vukovaru, a na njemu će sudjelovati i rumunjski predsjednik Vlade kao i drugi dužnosnici iz zemalja dunavske makroregije te iz Europske unije.



Priopćenja