Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordan Jandroković susreo se u srijedu, 2. ožujka 2011. godine, s izaslanstvom Odbora za vanjsku politiku mađarskog Parlamenta, koje je predvodio predsjednik Odbora

Ministar Jandroković zahvalio je na mađarskoj potpori hrvatskom pristupnom procesu i izrazio pritom uvjerenje kako će tijekom mađarskog predsjedavanja Europskom unijom Republika Hrvatska okončati pristupne pregovore

Ministar Jandroković zahvalio je na mađarskoj potpori hrvatskom pristupnom procesu i izrazio pritom uvjerenje kako će tijekom mađarskog predsjedavanja Europskom unijom Republika Hrvatska okončati pristupne pregovore. U svezi s tim Republika Hrvatska će udvostručiti napore u provedbi svih nužnih reformi i ispunjavanju svih postavljenih kriterija za dovršetak pregovora, naglasio je ministar Jandroković.

Mađarski parlamentarci su potvrdili kako je to prioritet mađarske Vlade te kako će nastojati među prvima ratificirati Ugovor o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji. U tom kontekstu, predsjednik Odbora Balla je istaknuo kako postoji konsenzus svih parlamentarnih stranaka o što skorijem ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Sugovornici su se složili i oko daljnjeg izgrađivanja strateškog partnerstvo, odnosno, nastavku vrlo dobre političke, gospodarske, energetske, kulturne i prekogranične suradnje uz visoki stupanj zaštite nacionalnih manjina, koji može poslužiti kao primjer regiji ali i Europskoj uniji.



Priopćenja