U organizaciji Veleposlanstva RH u Argentinskoj Republici prošlog je tjedna u Umjetničkom paviljonu Papinskog argentinskog katoličkog sveučilišta u Buenos Airesu otvorena skupna izložba fotografija „Hrvatski svjetionici“

Predstavljena izložba sastoji se od 25 fotografija radova 15 priznatih hrvatskih fotografa

Predstavljena izložba sastoji se od 25 fotografija radova 15 priznatih hrvatskih fotografa. Osim njezine originalne i atraktivne turističke valorizacije, predstavljenom se izložbom želi ukazati i na potrebu očuvanja svjetionika te njihove obnove u skladu s najvišim standardima zaštite kulturno-povijesne baštine i ekološkog okruženja.

Izložbu su prigodnim govorima otvorili veleposlanica Republike Hrvatske u Argentini Mira Martinec te direktorica Umjetničkog paviljona U.C.A. prof. Cecilia Cavanagh. Izložba će u Buenos Airesu biti otvorena do 9. kolovoza ove godine, a nakon toga postoji veliki interes da se ista postavi i u gradu Rosariu, uz podršku Počasnog konzulata Republike Hrvatske u tom gradu.

Veleposlanica Martinec otvorila je u Buenos Airesu i mini-ciklus hrvatskog suvremenog filma koji će za argentinsku publiku biti otvoren tijekom čitavog mjeseca srpnja.



Priopćenja