Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Londonu organiziralo je u srijedu, 20. svibnja 2009. godine, prezentaciju knjige Croatia in the Late Middle Ages and the Renaissance („Hrvatska u kasnom srednjem vijeku i renesansi“).

Knjigu, drugu po redu u projektu „Hrvatska i Europa“ Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, nazočnima su predstavili Flora Turner, savjetnica u Veleposlanstvu RH u Londonu, Roland Jovanović Barolda, urednik i koordinator engleskog izdanja i dr. sc. Robin Harris, britanski povjesničar, književnik i novinar.

Knjigu, drugu po redu u projektu „Hrvatska i Europa“ Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, nazočnima su predstavili Flora Turner, savjetnica u Veleposlanstvu RH u Londonu, Roland Jovanović Barolda, urednik i koordinator engleskog izdanja i dr. sc. Robin Harris, britanski povjesničar, književnik i novinar. Harris je govorio o značaju ove edicije za predstavljanje hrvatskog identiteta, što je ujedno i poticaj stručnjacima diljem svijeta za daljnje istraživanje hrvatskoga kulturnog naslijeđa. Također je istaknuo i vrijedan doprinos hrvatskog iseljeništva u promidžbi Hrvatske u svijetu.

Među brojnom publikom bili su britanski novinari, književnici, povjesničari umjetnosti, muzealci, sveučilišni profesori i izdavači iz Londona i Oxforda.



Priopćenja