Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Tokiju bilježi sve bolje rezultate na popularizaciji Hrvatske kao turističke destinacije u Japanu, a posredstvom Veleposlanstva prije godinu dana u Tokiju je otvoren i Ured Hrvatske turističke zajednice

Naime, broj japanskih turista koji posjećuju Hrvatsku u posljednje tri godine bilježi veliki porast, pri čemu je u 2008. godini zabilježeno 144,000 dolazaka japanskih gostiju, što je za 66% više u odnosu na prethodnu godinu

Naime, broj japanskih turista koji posjećuju Hrvatsku u posljednje tri godine bilježi veliki porast, pri čemu je u 2008. godini zabilježeno 144,000 dolazaka japanskih gostiju, što je za 66% više u odnosu na prethodnu godinu.

Prema podacima hrvatskog Državnog zavoda za statistiku, najveći porast broja dolazaka u Hrvatsku zabilježen je upravo iz Japana. Popularnost Hrvatske kao turističke destinacije u Japanu vidljiva je iz riječi člana Parlamentarne skupine prijateljstva Japan-Hrvatska Sadakazu Tanigakija, koji je u intervjuu za japanski dnevnik The Daily Jomiuri kazao kako “Japan prolazi kroz hrvatski boom“.

Prvi izravni charter letovi za Hrvatsku uvedeni su 2007. godine, i otada se bilježi stalan porast broja letova. Od početka letove je operirala zrakoplovna kompanija Japan Airlines, koja će i ove godine operirati devet charter letova za Hrvatsku, što usprkos teškoćama u kojima se nalazi japansko gospodarstvo, ukazuje na stalan interes Japanaca za putovanja u Hrvatsku. Također treba napomenuti da je, za razliku od 2007. godine, kada je aranžmane za putovanje u Hrvatsku nudila samo jedna turistička agencija, ovoga puta putovanja u Hrvatsku organiziralo pet turističkih agencija.



Priopćenja