Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, održala predavanje na belgijskom Kraljevskom institutu za međunarodne odnose na temu „Hrvatsko pristupanje Europskoj uniji: 3D pogled“

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, održala je u četvrtak, 6. listopada 2005. godine, predavanje na belgijskom Kraljevskom institutu za međunarodne odnose na temu „Hrvatsko pristupanje Europskoj uniji: 3D pogled“

Ministrica Grabar-Kitarović tijekom predavanja upoznala je prisutne s odlukom Vijeća Europske unije, donesenoj u Luxembourgu 3. listopada 2005. godine, o početku pristupnih pregovora s Europskom unijom.

U svom izlaganju ministrica Grabar-Kitarović naglasila je kako je posljednji val proširenja bio jako uspješan te da Hrvatska želi ući u Europsku uniju kao konstruktivan partner, koji sa sobom neće donijeti niti jedan problem. Ministrica je istaknula da će Hrvatska tijekom pregovaračkog procesa s Europskom unijom dinamično i odlučno nastaviti sa započetim reformama, čiji je cilj sudjelovanje u punopravnom članstvu u Europskoj uniji, ali koje su istovremeno i svojevrsni katalizator za završetak procesa tranzicije.

Na kraju izlaganja ministrica Grabar-Kitarović rekla je kako će Vlada Republike Hrvatske kroz svoju komunikacijsku strategiju putem dijaloga s građanima ukazati na prednosti i poteškoće koje donosi članstvo u Europskoj uniji.




Priopćenja