Državna tajnica za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Marija Pejčinović Burić, sastala se s delegacijom Velikog odbora Parlamenta Republike Finske koju je predvodio predsjednik Odbora Jari Vilén

Državna tajnica za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Marija Pejčinović Burić, sastala se danas, 19. rujna 2005., s delegacijom Velikog odbora Parlamenta Republike Finske koju je predvodio predsjednik Odbora Jari Vilén

Tijekom sastanka državna tajnica Pejčinović Burić upoznala je finsko izaslanstvo s eurointegracijskim procesom u Republici Hrvatskoj, pripremama Republike Hrvatske za otvaranje pregovora s Europskom unijom, kao i s korištenjem pretpristupnih fondova Europske unije.

Predsjednik Velikog odbora Jari Vilén izrazio je punu podršku skorom otvaranju pregovora između Republike Hrvatske i Europske unije, istaknuvši da se Republika Finska zauzima za daljnje širenje Unije, te ponudio tehničku pomoć i iskustva Republike Finske u vođenju pregovaračkog procesa.

Državna tajnica Pejčinović Burić je zahvalila predsjedniku Odbora Vilénu na iskazanoj podršci za skorim otvaranjem pregovora između Republike Hrvatske i Europske unije, naglasivši pri tom da su finska iskustva u procesu pristupanja Uniji dragocjena za Republiku Hrvatsku.



Priopćenja