Konzularne informacije

VAŽNA INFORMACIJA ZA POSJETITELJE VELEPOSLANSTVA REPUBLIKE HRVATSKE U MOSKVI (Konzularni odjel)
 
Poštovani,
u cilju preventivnog djelovanja i zaštite zdravlja građana u svezi pandemije COVID-19 (SARS-CoV-2) obavještavamo vas o sljedećem:
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Moskvi, od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine do daljnjega, primat će stranke isključivo uz prethodnu najavu. 
 
Termin je moguće dogovoriti pozivom na telefonski broj: +7 495 785 39 49 (od 14:00 do 16:00, od ponedjeljka do petka), ili putem elektronske pošte: crocons.moscow@mvep.hr
 
Tek nakon što dobijete potvrdu termina telefonom ili putem elektronske pošte, moguć je dolazak u Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Moskvi.
 
Ljubazno molimo, u cilju zaštite zdravlja, da sa sobom ponesete vašu kemijsku olovku.
 
Prilikom ulaska u prostorije Veleposlanstva morat ćete dati izjavu o tome da:
-nemate simptome zaraze
-unutar posljednjih dana niste boravili u državama u kojima je uspostavljena karantena zbog korona virusa
-niste kontaktirali s osobama koje su mogući ili potvrđeni prijenosnici korona virusa
 
Ljubazno vas molimo, u cilju zaštite zdravlja vas i vaših obitelji da postupate savjesno i odgovorno u cilju sprečavanja izlaganja sebe i drugih opasnostima prenošenja zaraze.
 
Zahvaljujemo na razumijevanju!
VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U MOSKVI
 
 
COVID-19 – UVJETI ULASKA:
 
Ova web stranica Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske sadrži informacije o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku, s obzirom na privremene zabrane, odnosno ograničenja koja su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19: https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211
 
Prilikom boravka u Republici Hrvatskoj svi putnici, neovisno o kategoriji i državi iz koje dolaze, dužni su se pridržavati općih i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
 
Za sve strane putnike, neovisno o državljanstvu, zbog skraćenja procedure na graničnom prijelazu, savjetujemo prethodno ispunjavanje najave prelaska granice putem aplikacije Enter Croatia:
https://entercroatia.mup.hr/