KONZULARNI ODJEL

Konzularni odjel
ADRESA
Konzularni odjel Veleposlanstva Republike hrvatske nalazi se na adresi: 
21 Conway Street 
London W1T 6BN 

Najbliže stanice podzemne željeznice su Warren Street (Victoria Line) i Great Portland Street (Circle line, Hammersmith & City line, Metropolitan line). Obje stanice udaljene su od Veleposlanstva dvije minute hoda.
 
 


Prikaz veće karte

RAD SA STRANKAMA
osim na blagdane u RH i UK
Od ponedjeljka do četvrtka od 11 do 14 sati podnošenje zahtjeva i preuzimanje već izrađenih dokumenata na osnovu prethodno zakazanog termina sastanka. Prije dolaska u Konzularni odjel Veleposlanstva obavezno je zatražiti sastanak. Zamolbu za termin sastanka potrebno je poslati na  conlon@mvep.hr uz navođenje vrste zahtjeva i kontakt podataka osobe koja želi podnijeti zahtjev. Veleposlanstvo Republike Hrvatske određuje vrijeme termina po redu zaprimanja zahtjeva i prema dostupnosti istih.
Petkom od 10 do 12 sati isključivo preuzimanje već izrađenih dokumenata. Petkom se ne zaprimaju zahtjevi stranaka.
 
TELEFONSKI POZIVI
Tel.: 00 44 20 7387 1144
Faks: 00 44 20 7387 0310 ili 00 44 20 7387 0936
Na telefonske pozive stranaka Konzularni odjel je u mogućnosti odgovoriti od ponedjeljka do petka od 9 do 10 sati ujutro. Prije poziva molimo provjerite sadržaj internetske stranice Konzularnog odjela.

ŽURNI SLUČAJEVI
Izvan radnog vremena Veleposlanstvo je dostupno isključivo u iznimnim žurnim slučajevima za hrvatske državljane kao što su: krađa dokumenata, prometne nesreće, smrt, elementarna nepogoda i slično na dežurni telefon 0044 7766912458. Svi drugi zahtjevi rješavaju se u radno vrijeme za stranke.
Veleposlanstvo RH nije dužno pružiti konzularnu pomoć stranim državljanima, koji se u slučaju nužde moraju obratiti veleposlanstvu i tijelima svoje države.

OPĆENITE UPUTE
Svi zahtjevi za obavljanje konzularnih radnji (zahtjevi za državljanstva, putovnice, putne listove i izdavanje uvjerenja i potvrda, ovjere potpisa, vize, sprovodnice te drugi zahtjevi za konzularnu pomoć) podnose se osobno u Veleposlanstvu u radno vrijeme za stranke, slijedom prethodno dobivenog termina.
Veleposlanstvo ne izdaje vozačke dozvole i osobne iskaznice - navedeni se dokumenti izdaju u Policijskoj upravi prema mjestu prebivališta/prijavljene adrese u RH.
Ukoliko ste žrtva prevare, krađe ili nekog drugog kaznenog djela za pomoć je potrebno obratiti se lokalnoj policiji.
Veleposlanstvo zadržava pravo zatražiti od stranke dodatnu dokumentaciju ukoliko se za to ukaže potreba tijekom obavljanja administrativnih i upravnih postupaka.
Dodatne informacije o konzularnim poslovima koje obavljaju hrvatska veleposlanstava i konzulati dostupne su na www.mvep.gov.hr

PISANI UPITI
Pisane upite moguće je dostaviti na:
1. email: conlon@mvep.hr ili
2. adresu: Veleposlanstvo Republike Hrvatske, Konzularni odjel, 21 Conway Street, London W1T6BN, UK.
Stranke se mole da prilikom dostave pisanog upita Veleposlanstvu putem maila i pošte dostave i svoje osobne podatke (ime i prezime, adresu/email adresu i broj telefona) radi učinkovitije dostave odgovora.

PLAĆANJE PRISTOJBI
U Veleposlanstvu se pristojbe plaćaju isključivo karticom (Visa, Maestro, MasterCard) putem aparata za kartično poslovanje.

PRAVNA POMOĆ U UK
Pravnu pomoć i zastupanje pred UK institucijama hrvatski državljani mogu zatražiti jedino putem ovlaštenog odvjetnika ili samostalno. Veleposlanstva nisu ovlaštena pravno zastupati hrvatske državljane u postupcima pred državnim tijelima UK.
Korisni linkovi za odabir odvjetnika u UK:
http://www.lawsociety.org.uk/find-a-solicitor/ ,
http://www.hg.org/firms-united-kingdom.html  i
http://www.barcouncil.org.uk/about-us/
http://www.notaries-directory.eu/

PREVODITELJI ZA HRVATSKI I ENGLESKI JEZIK: