Veleposlanik Glunčić simbolično primio donaciju gradišćanskih Hrvata za sisačku bolnicu

Simboličnom primopredajom čeka veleposlaniku Danielu Glunčiću danas se u hrvatskom Veleposlanstvu obilježio završetak privatne humanitarne akcije gradišćanskih Hrvata za nastradale u potresu, a u kojoj je prikupljeno 43.000 eura.  Ovu humanitarnu inicijativu potpisuju kurator Hrvatskog centra i urednik Hrvatskih novina  Petar Tyran, Ljuba Palatin-Wild i glavna tajnica Hrvatskog centra Gabriela Novak-Karall, a pokroviteljstvo nad humanitarnom akcijom preuzeo je Koordinacijski odbor gradišćansko-hrvatskih društava na čelu sa Stankom Horvatom.  Prikupljena će se sredstva  utrošiti u  obnovu bolnice u Sisku koja je u potresu pretrpjela teška oštećenja.

Kao poseban gost i sudionik humanitarne akcije primopredaji donacije u Veleposlanstvu nazočio je i Johann Mikula,  direktor Raiffeisen-banke u Pandrofu, na kojoj je otvoren konto za donacije s kojeg će se novac direktno transferirati na konto bolnice u Sisku. 

Veleposlanik Glunčić zahvalio se gradišćanskim Hrvatima za brzoj i velikodušnoj spremnosti na pomoć, koju su i do sada toliko često pokazali u brojnim situacijama, napomenuvši  kako će pomoć nastradalima u ovoj teškoj katastrofi, nažalost, biti potrebna još mjesecima, pa i godinama.

Zaključno je veleposlanik Glunčić još jednom istaknuo kako su upravo gradišćanski Hrvati živa i najjača poveznica između Austrije i Hrvatske koja ima neprocjenjivu ulogu u daljnjem produbljivanju austrijsko-hrvatskih odnosa na svim razinama.

 



Pisane vijesti