Primopredaja donacije Grada Graza veleposlaniku Glunčiću

U utorak, 16. veljače 2021. godine, u Gradskoj vijećnici u Grazu veleposlanik Daniel Glunčić simbolično je primio donaciju Grada Graza u vrijednosti od 15.000 eura namijenjenu kupnji stambenih kontejnera za nastradale u potresu u Sisačko-moslavačkog županiji. Donaciju su u ime gradonačelnika Siegfrieda Nagla uručili dogradonačelnik Mario  Eustacchio i gradski vijećnik Kurt Hohensinner.

Ovom prigodom Grad Graz iskazao je i zahvalnost inicijatorima i sudionicima četiri velika humanitarna konvoja koji su rijekom prosinca 2020. i siječnja 2021. iz Štajerske u potresom pogođeno područje dostavili ukupno 255 tona humanitarne pomoći, 21 stambeni kontejner te donirali 85.000 tisuća eura. Nazočili su i počasni konzul Republike Hrvatske za Štajersku Nikolaus Hermann kao i Brigitte Dubovsky i Ivica Marjanović kao jedni od najzaslužnijih organizatora humanitarnih transporta iz Štajerske.

Upisavši se u Zlatnu knjigu Grada Graza veleposlanik Glunčić zahvalio se „Gradu sa srcem“ i svim građanima Štajerske na vrijednim donacijama, a organizatorima humanitarnih konvoja na nesebičnom angažmanu. 



Pisane vijesti