Večer Dubrovnika u Beču

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Pod geslom „Plesnim korakom kroz Europu: Dubrovnik u susretu s Bečom“ u ponedjeljak. 27. ožujka 2023. g. u kazalištu Akzent održana je večer Dubrovnika u Beču uz turističku prezentaciju i nastup Folklornog ansambla Linđo.
 
Voditeljica Odjela za komunikacijska taktike TZ Dubrovnika Sandra Milovčević, u prvom je dijelu večeri predstavila predstavnicima medija i turističkim agencijama turističku ponudu Grada Dubrovnika uz podatke o turističkim  kapacitetima i prometnoj povezanosti s Austrijom. Tom su se prigodom nazočnim gostima obratili i voditelj Predstavništva HTZ-a u Austriji Branimir Tončinić, te izaslanik veleposlanika,   opunomoćeni ministar Silvio Kus  koji je istaknuo važnost ulaska Hrvatske u Schengen, ali i izgradnje Pelješkog mosta koji omogućuje bolju povezanost juga s ostalim krajevima Hrvatske čime je i austrijskim turistima znatno olakšan  dolazak u Dubrovnik cestovnim putem. Ravnatelj FA Linđo Vlaho Kljunak, predstavio je ansambl i najavio njegov nastup u nastavku večeri.
 
Nakon turističke prezentacije predstavnici medija i ostali uzvanici pridružili su se ostaloj publici na cjelovečernjem koncertu Linđa u velikoj dvorani. Kao gost večeri nastupio je ansambl gradišćanskih Hrvata „Kolo Slavuj“ iz Beča. Pred dupkom punom dvoranom oba su ansambla u okviru jednoipolsatnog programa izvela raznovrstan program plesova i pjesama iz raznih dijelova Hrvatske i Gradišća. Koncert je završio „Podravskim svatima“, višestruko nagrađivanom koreografijom novog umjetničkog ravnatelja Linđa Andrije Ivančanina, a koju je publika,  kao i sve ostale točke programa, popratila ovacijama.
 
Predstavljanje Dubrovnika u Beču organizirali su TZ Grada Dubrovnika, predstavništvo HTZ-a u Austriji i Veleposlanstvo RH u Beču, dok je koncert ostvaren u suradnji Veleposlanstva i Hrvatskog centra u Beču.

Pisane vijesti