Hrvatska sudjeluje na Filmskom Festivalu Frankofonije u Dublinu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Republika Hrvatska, kao država promatrač Frankofonije, ove godine sudjeluje na Filmskom Festivalu Frankofonije u Dublinu. Uz suradnju s Hrvatskim audiovizualnim centrom, na festivalu će biti prikazan hrvatski film Aleksi, redateljice Barbare Vekarić.
Aleksi je humoristična drama o dogodovštinama 28-godišnje junakinje iz naslova filma, koja se silom prilika vraća u obiteljski dom te upušta u romantične avanture s nekoliko udvarača, dok čeka rezultate upisa na fakultet u inozemstvu. Snimljen na pitoresknim vinskih cestama i podrumima poluotoka Pelješca, ova komedija o zakašnjelom odrastanju osvrće se na nove generacije, a ujedno nudi i svježu, modernu varijaciju na žanrovske motive popularnih otočkih komedija. Film je otvorio Festival igranog filma u Puli, a glavne uloge igraju Tihana Lazović i Goran Marković.
Projekcija filma je u petak, 8. ožujka 2024. godine, u 15:30 sati, u prostorijama Alliance Française Dublin, 1 Kildare Street, Dublin, D02TP94. Film se prikazuje na hrvatskom jeziku s engleskim titlovima.
Ulaz je slobodan za sve projekcije festivala uz prethodnu rezervaciju ulaznice na poveznici https://www.alliance-francaise.ie/francophonie/ .
Video najava za Filmski Festival je na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=z3u75_W7VOM .

Pisane vijesti