Veleposlanik Davor Vidiš sastao se s delegacijom Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNET

  • Slika
Veleposlanik Republike Hrvatske u Irskoj, Davor Vidiš sastao se 29. veljače 2024. g., s delegacijom Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNET, koja je boravila u službenom posjetu Irskoj u tjednu od 26. veljače 2024. godine.
Službeni posjet organiziran je u sklopu projekta “Podrška ostvarenju jednakih mogućnosti u obrazovanju za učenike s teškoćama u razvoju” - ATTEND (eng. kratica za Assistive Technology In Education), a svrha je bila održati niz susreta s irskim obrazovnim institucijama koje u svome radu primjenjuju asistivne tehnologije kako bi omogućili što bolje izvođenje nastave za učenike i studente s teškoćama u razvoju. Naglasak je bio na razmjeni iskustva s irskim institucijama u implementaciji asistivnih tehnologija i edukaciji učitelja i profesora za korištenje istih. U sklopu svoga posjeta delegacija CARNET-a održala je sastanke s čak šest obrazovnih institucija u Irskoj, a među ostalima i na Sveučilišnom koledžu u Dublinu (UCD) te najprestižnijem sveučilištu Irske, Sveučilištu Trinity.
Veleposlanik Vidiš zahvalio se na organizaciji ovog posjeta koji je doprinio jačanju odnosa Hrvatske i Irske na području znanosti i obrazovanja. Također, istaknuo je kako je Irska izvrstan partner od kojeg se može mnogo naučiti, a posebice kad su u pitanju primjene tehnologija i inovacija u svim sektorima, pa i u onom obrazovnom.

Pisane vijesti