Vlada Republike Hrvatske i Vijeće ministara BiH u Sarajevu potpisali sporazum o rekonstrukciji mosta Brčko - Gunja

Ministar mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Oleg Butković i ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto, potpisali su u Sarajevu Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske o rekonstrukciji mosta Brčko - Gunja. Most je izgrađen još u vrijeme Austrougarske, a zbog dotrajalosti preko toga objekta je ograničen teretni promet. Vrijednost te obnove procijenjena je na skoro četiri milijuna eura.
Ministar Butković istaknuo je kako će Hrvatske ceste žurno pokrenuti realizaciju projekta po uzoru na dosadašnju suradnju, te podsjetio kako su zajedničkim zalaganjem već realizirani veliki projekti, poput mostova kod Svilaja i Gradiške.
Ministar Forto je na konferenciji za medije izjavio kako je sada na redu izrada projektne dokumentacije, te najavio početak radova na rekonstrukciji mosta do kraja sljedeće godine. Dodao je da je s hrvatskim ministrom razgovarao o ponovnom uvođenju željezničke linije Sarajevo-Zagreb i olakšavanju carinskih procedura u željezničkom prijevozu.
Hrvatski ministar susreo se u Sarajevu i s ministricom prometa i veza entiteta Federacije BiH Andrijanom Katić. Prema priopćenju iz njezina ureda, ministri su razgovarali o izgradnji mosta na rijeci Savi između Orašja i Županje, te o spojnoj točki između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske buduće brze ceste koja bi povezala Mostar  preko Širokog Brijega do Splita.

Pisane vijesti