Nova kategorijaEU4DigitalSME u BiH: Digitalizacija podiže konkurentnost i povećava profitabilnost kompanija

Digitalizacija je proces podizanja konkurentnosti i povećanja profitabilnosti kompanija, istaknuto je na konferenciji koja je u Sarajevu organizirana u sklopu projekta "Inovacije i digitalizacija malih i srednjih poduzeća u Bosni i Hercegovini" (EU4DigitalSME).
Predstavnik Delegacije Europske Unije u BiH izjavio je kako je digitalna transformacija jedna od ključnih politika EU koja zauzima posebno mjesto u suradnji sa zemljama partnerima i zemljama koje imaju kandidatski status za članstvo u EU. Naglasio je da je taj proces izuzetno važan za mala i srednja poduzeća kako bi ona mogla poboljšati svoje poslovne rezultate i biti konkurentna na tržištima. Predstavnici Vanjskotrgovinske komore BiH izjavili su tom prigodom kako ta institucija želi podići svijest o potrebi digitalizacije procesa proizvodnje i upravljanja kompanijama u Bosni i Hercegovini zbog trenutne loše iskorištenosti strojeva, kapaciteta i rokova isporuke te istaknuli postojanje primjera kako su određene kompanije u Bosni i Hercegovini nakon uspješno realiziranog procesa digitalizacije povećale izvoz za 103 posto, prihod za 90 posto, a plaće za čak 47 posto.
Događaj je izazvao veliku pozornost poduzetničke zajednice. Bila je to jedinstvena prilika za upoznavanje s najnovijim tehnologijama i inovacijama koje se razvijaju širom svijeta, s posebnim fokusom na umjetnu inteligenciju.

Pisane vijesti