Predavanje profesora Miroslava Radmana i predstavljanje proizvoda Age Proteom temeljenog na istraživanjima Instituta MedILS

U organizaciji španjolske ispostave francuskog Instituta za znanosti o životu NAOS i njihovog brenda Institut Esthederm, u Madridu je 15. veljače 2023. održano predstavljanje inovativnog dermokozmetičkog proizvoda Age Proteom. Filozofiju brenda Institut Esthederm i princip na kojem je zasnovano revolucionarno djelovanje novog seruma Age Proteom namijenjenog njezi kože lica, okupljenim predstavnicima španjolske kozmetičke industrije i specijaliziranih medija, u prigodnom predavanju pojasnio je hrvatski biolog i genetičar, profesor Miroslav Radman.
Institut za znanosti o životu NAOS surađuje s najznačajnijim svjetskim istraživačima te ulaže u velike istraživačke projekte usmjerene na ekobiologiju s ciljem primjene rezultata na njegu ljudskog tijela u cjelini (https://naos.com/en/our-approach/a-network-of-scientists/). NAOS je dosada stvorio 3 međunarodno priznata brenda inspirirana ekobiologijom: Bioderma, Esthederm i Etat pur. Posebno bliske veze NAOS je razvio s profesorom Miroslavom Radmanom, staničnim biologom i genetičarom koji je osnivač i znanstveni direktor Mediteranskog instituta za znanosti o životu (MedILS) sa sjedištem u Splitu (http://www.medils.hr/). 
Inovacije brenda Institut Esthederm inspirirane su upravo rezultatima istraživanja splitskog znanstveno-istraživačkog instituta i centra izvrsnosti MedILS zasnovanima na uvjerenju da je poboljšavanje kvalitete staničnih proteoma biološkim pomlađivanjem najsigurniji način ublažavanja dobnih bolesti jer su one uvijek uzrokovane neadekvatnom aktivnošću proteina.

Pisane vijesti