O posjeti predstavnika renomirane švicarske tvrtke „Globus AG“ hrvatskim proizvođačima delicija u Istri

O posjeti predstavnika švicarske tvrtke „Globus AG“ hrvatskim proizvođačima delicija u  Istri
Nakon održane prezentacije hrvatskih vrhunskih delicija u Generalnom konzulatu RH u Zürichu i pred odabira delicija koji su izvršili predstavnici Odjela delikatesa tvrtke „Globus AG", tvrtke prestižne reputacije sa proizvodima najviše svjetske kvalitete, stručni tim švicarske tvrtke „Globus AG“ u organizaciji  Generalnog konzulata RH u Zurichu i predstavnicima tvrtke Teximp isplanirali su posjet odabranim proizvođačima s čime se približavamo skorašnjem konačnom odabiru i plasiranju hrvatskih proizvoda najviše kvalitete u Odjel delikatesa tvrtke „ Globus AG“ koji predstavlja veliki uspjeh za Republiku Hrvatsku i hrvatske proizvođače.
Predstavnici renomirane švicarske tvrtke „Globus AG“ , https://www.globus.ch/, generalni direktor Daniel Kurz, šef nabave Odjela delikatesa Jan Kummer te glavni kuhar Carlo Reuss, sa predstavnicima tvrtke Teximp, Snježanom Bornatico i Borisom Lackovićem posjetili su Republiku Hrvatsku, regiju Istru u razdoblju 29. listopada do 1. studenoga 2023. godine.
Po dolasku predstavnika tvrtke „Globus AG“ i tvrtke Teximp na aerodrom u Puli, 29. listopada, predstavljeni su proizvodi tvrtke „Stella Croatica“, https://www.stella-croatica.hr/, u sklopu Duty Free Shopa.
Nastavljen je odlazak do smještaja Villa LaDominika gdje su predstavljeni proizvodi tvrtke „Old Pilots Gin“, https://oldpilots.com/ od strane jednog od vlasnika, Tomislava Anadolca. U konobi Vorichi, nedaleko od Barbana, organizirana je večera i uz profesionalnog sommeliera predstavljena su dalmatinska vina i vrste gin-a, https://www.monachus-distillery.com/welcome.  
Dana 30. listopada organiziran je obilazak vinskih podruma i degustacija u „Kozlović Vinariji“, https://www.kozlovic.hr/, „Kabola Vinariji“, https://kabola.hr/ u mjestu Buje, te predstavljanje vina u „Clai Vinariji“, https://www.clai.hr/hr/. Slijedila je posjeta tvrtki „ZiganteTartufi“, https://zigantetartufi.com/, u pratnji vlasnika Carla Zigante, te „Roxanich Vinariji“ , https://www.roxanich.com/, gdje su prezentirana 21 vrsta raznih vina.
Dana 31. listopada svoje proizvode tartufa predstavili su „Pietro&Pietro“, https://pietroandpietro.com/, Mala Huba, te „Karlić Tartufi“, https://karlictartufi.hr/, Buzet.
U mjestu Sv. Petar u Šumi stručni tim degustirao je proizvode tvrtke „Jelenić Pršutana“, https://istarskiprsut.hr/,  nakon čega je slijedio posjet hotelu i vinariji „Meneghetti“, https://meneghetti.hr/, te degustacija vina.
Nakon toga slijedila je posjeta uljari „Chaivalon“, https://chiavalon.hr/, uz prezentaciju izrade ulja i degustaciju. Uz večeru predstavljen je drugi dio dalmatinskih vina uz stručno vodstvo sommeliera.
Dana 1. studenoga organiziran je posjet organskoj farmi „Kumparička“, https://www.kumparicka.com/, uz degustaciju i prezentaciju raznih vrsta kozjeg sira.
Posjet hrvatskoj regiji Istri završen je ručkom u „Konobi Orca“. Stručni tim tvrtke „Globus AG“ oduševljen je s posjetom i svim prezentiranim hrvatskim proizvodima najviše kvalitete, te slijedi konačna odluka o proizvodima koje načelno žele uvrstiti u asortiman Odjela delikatesa tvrtke „Globus AG“.

Pisane vijesti