Mplus preuzeo 51% vlasništva Panvita grupe

Hrvatska tvrtka Mplus postala je 51-postotni vlasnik Panvita grupe. Dokapitalizacijom će poduprijeti strategiju Panvite i proširiti poslovanje na poljoprivredno-prehrambenu industriju. Vrijednost ulaganja u Panvita grupu iznosi 50 milijuna eura te će nakon dobivanja svih potrebnih suglasnosti omogućiti rast i širenje daljnjim akvizicijama.
Grupa Panvita jedan je od najvećih igrača na slovenskom tržištu poljoprivrede i prehrane. Djeluje u primarnoj poljoprivredi, prehrambenom sektoru i proizvodnji održive energije. U Sloveniji zapošljava više od 700 ljudi i obrađuje više od 3500 hektara poljoprivrednih površina. Grupa Panvita u 2022. godini ostvarila je više od 117 milijuna eura prihoda i više od 10,3 milijuna eura bruto dobiti iz poslovanja.
 
Grupa Mplus je na slovenskom tržištu prisutna od 2017. godine, kada je preuzela tvrtke Linea Directa i CDE Nova Tehnologija. Potom je ušla u partnerstvo s tvrtkom Manpower Slovenija, kupila tvrtku Konverzija, a suvlasnica je i IEDC - Visoke poslovne škole Bled. Nakon što se realizira ulaganje u Panvitu i dobije suglasnost regulatora, očekuje se da će konsolidirana Mplus grupa ostvariti 500 milijuna eura prihoda.

Pisane vijesti