Hrvatski nastup na sajmu Alpe-Adria 2022

U Ljubljani je od 23. do 26. ožujka 2022. godine, nakon dvije pandemijske godine, po 32. puta održan sajam Alpe Adria 2022 na kojem je predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji predstavilo hrvatsku turističku ponudu, turistička kretanja slovenskih gostiju te njihove preferencije i najdraže destinacije, kao i najnovije investicije te manifestacije.
Uz Predstavništvo HTZ-a na sajmu se predstavilo i Hrvatsko kamping udruženje te mnogobrojne turističke zajednice županija, gradova, općina i otoka. Tijekom četiri dana sajma slovenskoj publici svoju ponudu predstavile su turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske, Ličko-senjske, Kvarnera, Krapinsko-zagorske, Sisačko-moslavačke, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske i Međimurske županije. Također, svoju ponudu predstavio je i klaster Sjeverozapadne Istre, kao i turističke zajednice Medulina, Pule, Vodica, Šibenika te otoka Krka.
Na sajmu Alpe-Adria predstavilo se i nekoliko kampova, kao što su camping Omišalj, Terra Park resorts, camping Straško, camping Village Šimuni, Zaton Holiday Resort te Jezera Village. Hrvatsko predstavljanje upotpunila je Klapa Pharia s otoka Hvara, koja je posjetitelje sajma počastila svojim nastupima.

Pisane vijesti