Najavljeno 10 velikih natječaja u Beogradu

Uprava za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda namjerava u dogledno vrijeme raspisati 10 velikih javnih natječaja ukupne vrijednosti 2,3 milijarde dinara, odnosno oko 20 milijuna eura (1 EUR = 118 RSD), najavio je zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i pritom podsjetio kako je prošle godine završena prometnica od Mosta na Adi do Tošinog bunara te započeto premještanje korita Topčiderske rijeke. Taj posao je sada pri kraju, a omogućit će proširenje Bulevara patrijarha Pavla na četiri trake. 

Među prvima bit će raspisan natječaj za izgradnju magistralnog vodovoda Barajevo – Beljina – Arapovac duljine ok 9 km u vrijednosti od oko 112 milijuna dinara. Potom kreće izgradnja 500 m kanalizacije u naselju Kneževac – Kijevo, za što će biti utrošeno 38 milijuna dinara. U planu su također radovi u središtu grada na rekonstrukciji Nušićeve ulice vrijedni oko 59 milijuna dinara, zatim rekonstrukcija Srijemske ulice u vrijednosti od 90 milijuna dinara te prometna poveznica između naselja Stepa Stepanovića i Ulice vojvode Stepe za koju valja izdvojiti 22 milijuna dinara.

Osim toga, najavljeni su radovi na izgradnji tri trga s fontanama u općini Surčin, i to u naseljima Jakovo, Boljevci i Dobanovc. Potom će uslijediti natječaj za izgradnju trolejbusne kontaktne mreže u Dunavskoj ulici te ispravljačke stanice. Do lipnja ove godine bit će izabrani izvođači navedenih radova, čiji se početak očekuje sljedeće jeseni.



Priopćenja