Ontario otvoren za sve poslovne mogućnosti

Premijer Ontarija Doug Ford sudjelovao je na sastanku Udruženja nacionalnih guvernera u Washingtonu i susreo se tom prigodom s mnogobrojnim guvernerima  sjevernoameričkih država te s veleposlanikom Robertom Lighthiterom,  kao i  s tridesetak predstavnika najvećih tvrtki s područja SAD-a. Pritom je poručio kako je Ontario otvoren za sve poslovne mogućnosti i založio se za uklanjanje  prepreka u poslovanju te za zajedničke napore  usmjerene ekonomskom rastu i prosperitetu.

Također, sastao se i s premijerima kanadskih pokrajina Saskatchewana i New Brunswicka te razgovarao o federalnom porezu na ispuštanje stakleničkih plinova koji, prema njegovom mišljenju, ubija svaku poslovnu inicijativu, zatim o uklanjanju prepreka koje otežavaju poslovanje između kanadskih pokrajina te o smanjenju regulatornih potraživanja koja usporavaju ekonomski rast.

SAD je najveći trgovinski partner Ontarija. Vrijednost bilateralne trgovine u 2017 godini dosegla je 390 milijardi CAD. Također, ovdje valja napomenuti kako gotovo 9 milijuna radnih mjesta u Americi ovisi o kanadsko-američkoj trgovini i investicijama.



Priopćenja