Telkom Kenya dobiva 40 milijuna USD zajma od Europske investicijske banke

Telekom Kenya, treći po veličini telekom operator u Keniji, u 60-postotnom vlasništvu londonskog Helios Investmenta, osigurao je kredit od 40 milijuna USD od Europske investicijske banke (EIB) kako bi proširenjem mobilnih i podatkovnih usluga pokušao ostvariti veći tržišni udio, priopćila je ta tvrtka.

Ugovor o navedenom kreditu bit će ispunjen djelomično u američkim dolarima, a djelomično u kenijskim šilinzima, priopćio je EIB. Prema izjavi potpredsjednika EIB-a Ambroisea Fayollea, koji je podržao Telkomovu strategiju rasta i širenja 3G i 4G mreža diljem zemlje, Kenija je u smislu korištenja mobilnih usluga ispred Europe, a tržište i mogućnosti brzo rastu.

Nakon što je kupio internet kapacitete velike brzine iz dva podmorska podatkovna kabela koji će se povezati s tom istočnoafričkom državom, Telkom Kenya se usredotočuje na podatkovni promet kojim pokušava osvojiti kupce. Zasad ima 4,1 milijun korisnika, što predstavlja oko 9 posto tržišta, s najjeftinijim podatkovnim planom usluga na tržištu, nudeći 2 gigabajta (GB) podatkovnog prometa za svega 99 kenijskih šilinga (0,98 USD).

Safaricom, glavni mobilni operator u Keniji s gotovo 70 posto tržišta, smanjio je cijene podatkovnog prometa kao odgovor na Telkomovo agresivno pozicioniranje na kenijskom tržištu.



Priopćenja