Hrvatska veleposlanica u Ottawi primila predstavnike Badela 1862

Veleposlanica Republike Hrvatske u Kanadi Marica Matković održala je 5. travnja ove godine u prostorijama Veleposlanstva sastanak s direktorom za razvoj Badela 1862 Slavenom Sabolićem, agentom Badela 1862 za Kanadu Mikhailom Polienkom i Sašom Muradoriem, poslovnim čovjekom iz Ottawe koji se uključuje u trgovinu s proizvodima Badela 1862 i Kutjeva na kanadsko tržište.

Badel 1862 prisutan je već više godina u Ontariju s proizvodima žestokih pića i vinima,  dok u Calgaryu u pokrajini Alberta dvojica mladih pripadnika hrvatske zajednice tek unazad nekoliko mjeseci plasiraju žestoka alkoholna pića, no, prodaja ide jako dobro.

Kako je administrativni postupak uvoza alkoholnih pića i vina u pokrajini Alberta vrlo jednostavan, sljedeći korak Badela 1862 bit će izvoz vina u tu kanadsku pokrajinu, vjerojatno već sljedeće godine, s mogućnošću njegova proširenja i u Britansku Kolumbiju.  

Direktor Sabolić i agent Polienko susreli su se u Torontu s predstavnicima LCBO-a, vladine ustanove za trgovinu alkoholom za pokrajinu Ontario, jedine preko koje se alkohol može uvesti u Ontario te distribuirati. S obzirom na monopol i zatvorenost sustava, razgovori i utjecaj na LCBO mukotrpan su i dugogodišnji posao svih diplomatskih predstavništava u Kanadi pa tako i hrvatskih diplomata u toj zemlji.

Na održanom sastanku u Hrvatskom veleposlanstvu dogovoreni su koraci naših diplomata koji će uslijediti prema LCBO-u i uspostavi kontakata u Quebecu. Nakon sastanka upriličena je prezentacija vina i drugih alkoholnih pića iz asortimana Badela 1862 za poznatog vinskog kritičara Roda Phillipa, s kojim je dogovorena suradnja, kao i mogući posjet Republici Hrvatskoj krajem ove godine.



Priopćenja