ZTE ulaže oko 3 milijarde USD u 5G proizvode

Kineska telekomunikacijska tvrtka ZTE uložila je 20 milijardi yuana (3,16 milijarde američkih dolara) u proizvodnu bazu u gradu Nanjingu u istočnoj kineskoj pokrajini Jiangsu. Taj centar usredotočit će se na razvijanje 5G proizvoda i bežičnih uređaja, objavili su iz te tvrtke.

Kako je izjavio izvršni potpredsjednik ZTE-a Pang Shengqing, 5G tehnologija bit će stotinu puta brža od 4G tehnologije, ona je budućnost mobilne komunikacijske industrije, a ZTE ima više od 20 partnera diljem svijeta koji rade na toj tehnologiji. Kako se očekuje, ovaj projekt, nakon što s radom započne u 2022. godini, generirat će proizvodnu vrijednost od 40 milijardi yuana, ustvrdio je izvršni potpredsjednik Pang.

ZTE je vodeći proizvođač telekomunikacijske opreme i mrežnih rješenja u svijetu i jedan od najbrže rastućih proizvođača pametnih uređaja. Prošle godine u Barceloni otkrio je svoj prvi 5G pametni uređaj. Sudeći prema think tanku GSMA Intelligence, Kina bi do 2025. godine mogla postati najveće tržište 5G tehnologije u svijetu.



Priopćenja