Prvi izravni let iz Australije do Europe u povijesti

U Veliku Britaniju sletio je prvi zrakoplov kojim se bez presjedanja letjelo izravno iz Australije.

Taj prvi izravni let iz Pertha za London ostvarila je australska zrakoplovna kompanija Qantas.

Putovanje između dva kontinenta počelo je 24. ožujka  ove godine u zračnoj luci Melbourne do Pertha, a  iz zračne luke Perth za London nastavljeno je istog dana u 19 sati.  Sutradan, 25. ožujka, zrakoplov s više od 200 putnika i 16 članova posade sretno je sletio u zračnu luku Heathrow u Londonu.

Ovaj povijesni let otvorio je novu eru putovanja, a Perth je sada i službeno  postao  središnja točka  za  ulazak u Europu, što će, kako se očekuje, doprinijeti povećanju broja posjeta turista i poslovnih ljudi iz Velike Britanije i istočne obale Australije, osnažiti turističke industrije Zapadne Australije i otvoriti nova radna mjesta u ovom sektoru. Naime, kako pokazuju trenutačne rezervacije, oko 15 posto putnika koji putuju u oba smjera zaustavit će se u Zapadnoj Australiji tri ili više dana, dok će njih 7 posto ostati dulje od dva tjedna.  Ovo je sjajna vijest za turističku industriju Zapadne Australije i njeno gospodarstvo jer svi oni koji iz Australije putuju u Europu ili obratno, počet će, odnosno završiti svoje putovanje upravo u Zapadnoj Australiji.

Izravni let iz Australije do Europe, to izvanredno ostvarenje u osvitu novih motivirajućih odnosa između Europske unije i Australije te napretka u formaliziranju gospodarskih odnosa putem pregovora o FTA, značajan je iskorak i doprinos osnaživanju trgovinske razmjene u vremenima koja dolaze.



Priopćenja