Izraelski start-up-ovi koji su u 2017. godini učinili svijet boljim mjestom za život

Izraelske high-tech kompanije i start-up-ovi nerijetko su među vodećima u svijetu inovacija i pridonose reputaciji Izraela kao vodećeg, propulzivnog i avangardnog inkubatora revolucionarnih ideja. Svojim idejama i rješenjima u području zdravstva, kibernetičke sigurnosti, robotike, automobilske industrije i poljoprivrede redovito privlače vodeće svjetske multinacionalne kompanije.

U 2017. godini neki od izraelskih start-up-ova  „superheroja“ učinili su svijet boljim mjestom za život, navodi izraelski portal o svijetu inovacija NoCamels.

NoCamels također izdvaja i hvali postignuća sljedećih:

Zebra Medical Vision - korištenjem umjetne inteligencije, na osnovi uvida u simptome, razvili su tehnologiju za medicinsku dijagnostiku. Trenutačno mogu dijagnosticirati rak dojke, prijelome kralježaka, osteoporozu, masnoću jetre, proširenje krvnih žila, krvarenja u mozgu. 

OrCam - umjetan vid za slabovidne osobe (mali uređaj koji se stavi na naočale - MyEye 2.0).

Sesame Enable - razvili su prvi hands-free pametan telefon i niz drugih hands-free tehnologija za mobilne uređaje koji djeluju na glasovne upute i pokrete glave.

Vayyar Imaging - razvili su tehnologiju koja može „vidjeti“ kroz stvari, zidove, tekućine te potom projicirati 3D slike viđenoga pa tako može „vidjeti“ i kroz kožu i tkiva te otkriti nakupine stanica raka.



Priopćenja