Hidria pokreće 60 milijuna eura vrijedan posao za Volkswagen

Hidria svake godine ulaže više od 10 milijuna eura u razvoj te je tako od 2011. godine uložila  45 milijuna eura, izjavio je predsjednik uprave Hidrije Iztok Seljak.

Puštanjem u rad nove robotske proizvodne linije vrijedne 5 milijuna eura u Hidrijskom tehnološkom parku u Kopru, idrijska tvrtka Hidria pokreće 60 milijuna eura vrijedan posao za Volkswagen .

Za njemačkog proizvođača automobila razvijat će i proizvoditi ključne dijelove za sustav upravljanja iz lakih aluminijskih legura. Letvice za upravljače, koje će se proizvoditi na potpuno automatiziranoj proizvodnoj liniji, ugrađivat će se u odabrane modele Audi, Škoda, Seat i Volkswagen vozila. Industrijska proizvodna linija 4.0 sastoji se od tri robotizirane stanice, a u siječnju će postaviti još i četvrtu, koja će započeti s radom u ožujku.

Po riječima predsjednika uprave Iztoka Seljaka, investicija predstavlja veliku referencu tvrtke ne samo na europskom tržištu nego i na globalnoj razini. Ovime će biti moguće pridobiti nove poslove i osigurati daljnji prodor. Zasad Hidria posjeduje 20 posto udjela na europskom tržištu, izjavio je predsjednik uprave Seljak.

Ove će se godine prodaja povećati s 215 na 242 milijuna eura u odnosu na prethodnu godinu, a EBITDA na 32 milijuna eura s prošlogodišnjih 26 milijuna. U nastavku takve konjunkture, tvrtka planira rast u prosjeku od pet do deset posto. Kako se očekuje, takva razina gospodarske aktivnosti trajat će još barem godinu ili dvije. Sljedećih pet godina prodaja bi se trebala povećati na 320 milijuna eura, predviđa predsjednik uprave Iztok Seljak.



Priopćenja