Hrvatski Ledo sladoledi na portugalskom tržištu

Hrvatski Ledo sladoledi odnedavno su prisutni na portugalskom tržištu, i to u najvećem lancu samoposluga Pingo Doce.

Vodeći hrvatski i regionalni proizvođač sladoleda Ledo započeo je s izvozom u Portugal, a prva pošiljka sladoleda već je isporučena portugalskom trgovačkom lancu Pingo Doce. Riječ je o najvećem maloprodajnom trgovačkom lanacu u Portugalu, a pripada grupaciji Jeronimo Martins, lideru među distributerima hrane u Portugalu i Poljskoj.

Ledov Coco Majestic premium sladoled na štapiću tako će obogatiti asortiman premium privatne marke Majestic i već se nalazi na policama navedenog trgovačkog lanca. Riječ je o sladoledu okusa kokosa, prelivenim mliječnom čokoladom s komadićima kokosa.

„Ovo je tek početak suradnje s grupacijom Jeronimo Martins, novi projekti već su u pripremi za portugalsko i poljsko tržište. Konkurencija je na europskom tržištu sladoleda iznimno oštra, ali Ledo se uspio nametnuti kvalitetom i inovativnošću.“ istaknuo je direktor izvoza Leda Tomislav Čavlek.

Ledo izvozi ukupno trećinu svoje proizvodnje na dvadesetak stranih tržišta, među kojima su po količinama najvažnija tržišta u regiji, ali iz godine u godinu raste broj izvoznih tržišta izvan regije.

Kod iskoraka na nova tržišta, što je bio i slučaj sa posljednjim izvozom u Portugal, Ledo uspješno surađuje s Daymon Worldwide, vodećom svjetskom kompanijom na području razvoja privatnih marki za maloprodajne lance. Uz grupaciju Jeronimo Martins, Ledo prodaje svoje proizvode i drugim velikim svjetskim kompanijama, kao što su Tesco, Auchan, Hofer i IFFCO Group.

Vijest o tome, na inicijativu Veleposlanstva RH u Lisabonu objavila je i Hrvatsko-portugalska trgovinska komora (CCLC), na svojoj web stranici i to na dva jezika - hrvatskom i portugalskom, na linku:

https://portugal-croacia.com/pt/news/estabelecimento-de-relacoes-comerciais-entre-a-ledo-e-o-pingo-doce/0

Informaciju o tome objavila je i portugalska Agencija za investicije i vanjsku trgovinu AICEP na svojoj web stranici Croatia's Ledo Commences Supply Deal With Pingo Doce http://www.portugalglobal.pt/PT/PortugalNews/Paginas/NewDetail.aspx?newId=%7B6E8DA031-83F0-45AD-AB58-EE461632554A%7D

Vijest je objavljena i na portugalskoj web stranici Grande Consumo:

http://www.grandeconsumo.com/noticia/16181/produtor-croata-de-gelados-comeca-a-exportar-para-portugal-via-pingo-doce

Prenosimo i priopćenje Leda: http://www.ledo.hr/hr/novosti/sve-novosti/ledo-zapoceo-s-izvozom-u-portugal



Priopćenja