Predstavljena prezentacija Eurocham Regulatory Update

Na sastanku gospodarskih savjetnika država članica Europske unije (DČEU), koji je održan u Jakarti, predstavljena je prezentacija Eurocham Regulatory Update.

Putokaz za nacionalni elektronički trgovinski sustav za 2017. - 2019. (The Roadmap for The National Electronic Commerce System for 2017 – 2019) određen je u dodatcima koji se sastoje od sljedećih programa: - Financiranje - Oporezivanje - Zaštita potrošača - Obrazovanje i ljudski potencijali - Komunikacijska infrastruktura - Logistika - Cyber ??sigurnost - Uspostava provedbenog upravljanja za plan SPNBE 2017-2019

Putokaz treba koristiti kao temelj za središnju i lokalnu samoupravu kako bi napravili plan i politiku djelovanja u pogledu ubrzanja provedbe E-trgovine.

Na kraju prezentacije je objavljena Studija gospodarskih odnosa EU – Indonezija, koja sadrži anketu o desetljeću gospodarskih odnosa EU-Indonezija.

http://www.surveygizmo.com/s3/3632173/Survey-on-A-Decade-of-the-EU-Indonesia-Economic-Relations

Ova anketa provodi se pod projektom "Potpora europskom poslovanju na tržištu jugoistočne Azije (SEBSEAM)" koju je izradio EuroCham Indonesia, financiran od strane Europske unije, a provodi ga Institut za razvoj ekonomije i financija (INDEF). Ovo je istraživanje osmišljeno kako bi se utvrdio doprinos EU tvrtki u indonezijskom gospodarstvu. Pitanja koja su obuhvaćena ovim istraživanjem kreću se od trgovine, ulaganja, zapošljavanja, tehnološkog prijenosa do korporativne društvene odgovornosti.



Priopćenja