Francuska Vlada otvorena na razgovore s Google-om

Upravni sud u Parizu 12. srpnja konačno je presudio u korist Google-a u sudskoj bitki koja je suprotstavila ovu američku grupaciju s francuskom poreznom upravom. Google ne mora platiti porez od 1,115 milijarde eura koliko traži Francuska. „Tvrtka Google Ireland Limited nije oporeziva u Francuskoj u razdoblju od 2005. do 2010. godine“,  tumači sud.

Međutim, iako francuska Vlada želi uložiti žalbu na presudu Upravnog suda u Parizu kako bi zaštitila državne interese, otvorena je za razgovore sa američkom tvrtkom Google.

U intervju za francuski dnevni list Les Echos ministar za javne financije Gerard Darmanin ponovio je namjeru francuskih vlasti da uloži žalbu na odluku suda „jer je to važno za naše javne financije, ali to je i stvar principa.”

„Bolje je imati dobar ugovor nego loše suđenje“, rekao je ministar. „Ako je Google spreman iskreno pristupiti francuskoj Vladi kako bi regularizirao svoju situaciju u smislu postizanja inteligentnog sporazuma za tvrtku, ali i za državne financije, naša vrata su otvorena."



Priopćenja