GIS Cloud osvaja i brazilsko tržište

Zagrebački startup GIS Cloud, koji je razvio najbrži sustav za izradu digitalnih karata na svijetu, i to u cloudu, proširio se na Brazil. GIS Cloud je ugovorio suradnju s tvrtkom 99GEO iz Sao Paula, koja je specijalizirana za mapiranje, aero-fotometriju i topografske usluge.

Brazilski partner pomoći će u lokalizaciji, korisničkoj podršci na portugalskom kao i s dubljim poznavanjem odnosa na brazilskom tržištu. Novo partnerstvo rezultat je vrlo uspješnog nastupa na najvećoj regionalnoj GIS konferenciji MundoGEO što se prije dva mjeseca održala u Sao Paulu.

GIS Cloud je u posljednjih godinu dana dobio desetak novih partnera. Najviše u Latinskoj Americi i Australiji. Prema podacima na internetskim stranicama hrvatskog startupa, on ima partnere u Čileu, Kostariki, Venezueli, sada Brazilu, u ostatku svijeta na Bliskom Istoku, po Europi, Australiji, a širi se i na japansko tržište. GIS Cloud je prisutan i u SAD-u, jer tvrtka uz zagrebački, ima urede i u Londonu i New Yorku.

Prema izvješću tvrtke Big Market Research, GIS Cloud je jedan od pet glavnih proizvođača cloud geoinformacijskih sustava. Preostala četiri takmaca su CartoDB, ESRI, Hexagon i Mapbox.

(Poslovni dnevnik)



Priopćenja