DARS ponio prijave zbog ograda protiv buke

Ljubljanski kriminalisti su zbog nepravilnosti kod postavljanja ograda protiv buke već drugi put posjetili Društvo za autoceste u Republici Sloveniji (DARS), koji je sam podnio prijave, izvještava Dnevnik. DARS za nepravilnosti pri gradnji ograda protiv buke navodno okrivljuje nadzornika, to je Društvo za upravljanje investicija (DRI), i izvođača radova, hrvatsko-slovenski konzorcij.

Kriminalisti su zbog ograda protiv buke prvi put posjetili DARS konac travnja. Naime, DARS je već lani, kad su u javnost iscurile sve nepravilnosti u svezi s gradnjom ograda protiv buke na dionici Dramlje-Celje i Celje-Arja vas, podnio prijavu u ljubljanskoj policijskoj upravi.

Prema izvještavanju novina, prijava je podnijeta protiv nepoznatog počinitelja, a iz sadržaja je navodno jasno da za nepravilnosti, koje su nastale pri gradnji, krivi građevinara, hrvatsko-slovenski konzorcij poduzeća Werkos iz Osijeka, Fracasso RI iz Rijeke i Godina iz Kozine, te s druge strane nadzornika, DRI-a.

Sporni ugovor bio je vrijedan nešto više od 18 milijuna eura, od toga je DARS izvođaču platio 15,7 milijuna. Za postavljanje ograda DARS je dobio i 13,3 milijuna eura europskih sredstava.



Priopćenja