Visokonaponska oprema za transformatorsku stanicu u Albaniji

Iz tvornice društva KONČAR – Električni visokonaponski aparati isporučena je oprema za prvu fazu izgradnje nove transformatorske stanice TS 110/35/10 kV Qorovode u Albaniji.

Riječ je o visokonaponskoj opremi 110 kV, prekidačima i rastavljačima, dijelu projekta kojeg KONČAR – Inženjering za energetiku i transport realizira s lokalnim partnerom za krajnjeg kupca OSHEE. Osim visokonaponske opreme, spojnog i ovjesnog materijala, ugovor uključuje i isporuke ormara mjerenja zaštite.

U sklopu projekta izgradnje TS Qorovode KET je ugovorio radove na ispitivanju i puštanju u pogon koji obuhvaćaju i povezivanje novoizgrađene transformatorske stanice u kojoj će biti implementiran sustavom SCADA-e ProzaNet na nacionalni dispečerski centar koji se nalazi u Tirani.

TS Qorovode nalazi se u istoimenom albanskom gradu koji je poznat po vađenju pločastog kamena pa je za pogone finalne obrade neophodno poboljšati opskrbu električnom energijom.

Ovim ugovorom KONČAR nastavlja dugogodišnju suradnju s albanskom elektroprivredom, a zanimljivo je i da je prije desetak godina izgrađena TS 110/35/10kV Uznova, koja će sada biti izvor stabilnog napajanja spomenute TS Qorovode.



Priopćenja