Hrvatske tvrtke na sajmu inovacija u Maleziji

U Kuala Lumpuru se od 18. do 20. veljače 2016. godine održava sajam inovacija Malaysia Technology Expo (MTE). Sajam je otvorio ministar znanosti, tehnologije i inovacija YB Datuk Seri Panglima Madius Tangau, a otvorenju sajma su prisustvovali predstavnici hrvatskih tvrtki, Hrvatske gospodarske komore i Saveza inovatora Zagreba, te veleposlanik RH u Maleziji Krešo Glavač.

Na 15. izdanju sajma sudjeluju hrvatske tvrtke: Priroda liječi d.o.o., Adleja d.o.o., Pro-Hepro d.o.o., Citus Ltd., Telecor Zagreb d.o.o., Reflecta inteligentni sistemi d.o.o., Cosmel d.o.o., Roto Kruna  d.o.o., i Foscroat j.o.o. koje će predstaviti svoje proizvode i inovacije, s ciljem plasiranja proizvoda na dalekoistočnim tržištima, pri čemu će potporu njihovim projektima pružiti Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Maleziji.

MTE je vodeća izložba inovacija jugoistočne Azije, s naglaskom na znanstvena otkrića i njihovu gospodarsku primjenu. Ove godine će na sajmu biti predstavljeno gotovo 500 inovacija, a očekuje se da će sajam privući 10-tak tisuća posjetitelja. Sudjelovanje hrvatskih tvrtki na MTE predstavlja nastavak uspješne tradicije izlaganja i pokazatelj je uspješnosti hrvatskih proizvoda na malezijskom tržištu, na što ukazuju i brojne nagrade koje su hrvatski inovatori do sada osvojili na ovome prestižnome sajmu.



Priopćenja