Zračna luka Pula u 2016. sa 7 novih operatera i linija

Hrvatska bilježi konstantan rast broja putnika u zračnom prometu, a ove će godine dodatni zamah tome dati otvaranje novog terminala Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ) te povećanje prometa u jadranskim zračnim lukama. Tu se prije svega misli na Pulu, koja je za 2016. ugovorila niz noviteta.

Kako objašnjava Marko Ražem, koordinator prometa ZL Pula, zasad imaju dogovoreno sedam novih operatera ili pak dodatnih linija. Tako će irski Aer Lingus osim dosadašnjih letova utorkom i subotom za Dublin uvesti i dodatnu liniju četvrtkom koja će biti aktualna od 19. svibnja do 8. listopada.

Thomson otvara liniju za britanski aerodrom East Midlands, koja će prometovati utorkom od svibnja do kraja rujna. Finnair će Pulu povezati s Helsinkijem ponedjeljkom i petkom od sredine lipnja do sredine kolovoza. Jet2.com je, uz dosadašnje letove utorkom, subotom i nedjeljom za Manchester, tijekom turističke sezone uvrstio i let četvrtkom. Easyjet je uveo liniju za Hamburg koja će prometovati srijedom i subotom, samo u turističkoj sezoni. Isti operater otvara i liniju za Pariz koja će ići tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom. Express Airways kreće s letovima prema Bremenu petkom.

(Poslovni dnevnik)



Priopćenja