Posjet predstavnika stranih veleposlanstava i trgovinskih ureda iz Zagreba Karlovačkoj županiji

Nastavno na redovito predstavljanje uvjeta poslovanja i investicijskih projekata pojedinih hrvatskih županija stranim diplomatima i predstavnicima trgovinskih ureda, a sukladno Akcijskom planu Vlade RH za internacionalizaciju hrvatskog gospodarstva te novom konceptu gospodarske diplomacije, u utorak 9. lipnja 2015. godine predstavnici 20 stranih misija u organizaciji MVEP RH, posjetili su Karlovačku županiju. U izaslanstvu su sudjelovali i predstavnici MVEP RH/Samostalnog sektora za gospodarsku bilateralu i Samostalnog sektora za trgovinsku politiku i gospodarsku multilateralu te predstavnici HGK (Sektora za međunarodne donose).  

Dobrodošlicu izaslanstvu poželio je karlovački župan g. Ivan Vučić sa suradnicima i gradonačelnikom Karlovca prof. Damirom Jelićem, zahvalivši se MVEP-u na preporuci ove županije za posjet stranim diplomatima. Predstavnica Razvojne agencije Karlovačke županije - KARLA d.o.o. gospođa Danijela Peris predstavila je gospodarske potencijale Županije s naglaskom na projekte spremne za ulaganje i izvoze prilike. Domaćinima je ispred MVEP-a zahvalila  voditeljica izaslanstva Emilija Vučinić Margeta koja je ukratko prenijela detalje o Akcijskom planu Vlade RH i djelovanju gospodarske diplomacije.

                                                                

Izaslanstvo je posjetilo i uspostavilo kontakte s većim tvrtkama izvoznicama u županiji,  tvornicu „HS PRODUKT“ d.o.o. te u Poslovnom parku Logorište tvornicu „Kontal“ d.o.o. i  „Tvornicu turbina - TTK“ d.o.o.,  kao i lokacije investicijskih projekata Kaquarium i Foginovo, prve registrirane plaže na rijeci u Hrvatskoj. Članovi izaslanstva su imali priliku posaditi cvijeće u „Diplomatskom cvjetnjaku“ te se upoznati s gastronomskom ponudom Karlovačke županije. Na kraju posjeta organizirano je druženje  uz gastro i eno ponudu županije u Hotelu Srakovčić. 

Navedeni posjet stranih gospodarskih diplomata je osmi ukupno i treći ovogodišnji radni posjet hrvatskim županijama, organiziran od strane Samostalnog sektora za gospodarsku bilateralu MVEP RH.

 



Priopćenja