Stranim diplomatima predstavljene uspješne tvrtke iz Karlovačke županije

Predstavnici 20 stranih Diplomatskih misija, u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, posjetili su Karlovačku županiju gdje su im predstavljeni uvjeti  poslovanja i investicijski projekti u toj županiji. Strani diplomati sastali su se s karlovačkim županom Ivanom Vučićem i gradonačelnikom Karlovca Damirom Jelićem koji su zahvalili Ministarstvu na organizaciji posjeta. Predstavnica Razvojne agencije Karlovačke županije - KARLA d.o.o. Danijela Peris predstavila je gospodarske potencijale Županije s naglaskom na projekte spremne za ulaganje i izvoze prilike. Voditeljica izaslanstva Emilija Vučinić Margeta upoznala je prisutne s detaljima Akcijskog plana Vlade RH i djelovanju gospodarske diplomacije.

Izaslanstvo je posjetilo i nekoliko uspješnih izvoznih tvrtki; tvornicu „HS PRODUKT“ d.o.o. te u Poslovnom parku Logorište tvornicu „Kontal“ d.o.o. i  „Tvornicu turbina - TTK“ d.o.o.,  kao i lokacije investicijskih projekata Kaquarium i Foginovo, prve registrirane plaže na rijeci u Hrvatskoj. Članovi izaslanstva imali su priliku i posaditi cvijeće u „Diplomatskom cvjetnjaku“ te se upoznati s gastronomskom ponudom Karlovačke županije.

U izaslanstvu su sudjelovali i predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova iz Samostalnog sektora za gospodarsku bilateralu i Samostalnog sektora za trgovinsku politiku i gospodarsku multilateralu te predstavnici Hrvatske gospodarske komore iz Sektora za međunarodne donose. 

Posjet Karlovačkoj županiji ukupno je osmi i treći ovogodišnji radni posjet hrvatskim županijama, organiziran od strane Samostalnog sektora za gospodarsku bilateralu Ministarstva.



Priopćenja