Strani gospodarski savjetnici posjetili Varaždinsku županiju

U organizaciji MVEP-a i s ciljem predstavljanja uvjeta poslovanja i investicijskih projekata hrvatskih županija, Akcijskog plana podrške izvozu 2014.-2015., te novog koncepta gospodarske diplomacije,

19 gospodarskih savjetnika iz 17 stranih veleposlanstava i gospodarskih predstavništva posjetilo je Varaždinsku županiju, u utorak 16. prosinca.

Župan Predrag Štromar predstavio je gospodarske potencijale Varaždinske županije naglasivši uspjehe u privlačenju izravnih stranih ulaganja, što je značajno doprinijelo i izvoznim mogućnostima. Župan Štromar zahvalio se MVEP-u na izboru županije za ovaj posjet, a voditelj izaslanstva Krešimir Kedmenec predstavio je aktivnosti gospodarske diplomacije.

Izaslanstvo je posjetilo najveće izvoznike u županiji, tvornicu visoko kvalitetnih proizvoda od kože  BOXMARK Leather d.o.o. i tvornicu obuće MOD-DIZ-OBUĆA d.o.o. u Varaždinu, te tvornicu LED rasvjete Energy Plus d.o.o. u Ludbregu. Navedeni posjet stranih gospodarskih savjetnika bio je treći takav radni posjet hrvatskim županijama, organiziran od strane Samostalnog sektora za gospodarsku bilateralu MVEP-a u ovoj godini.



Priopćenja