Gospodarski savjetnici posjetili Virovitičko-podravsku županiju

U okviru godišnjeg programa predstavljanja uvjeta poslovanja i investicijskih projekata hrvatskih županija, Akcijskog plana Vlade RH za internacionalizaciju hrvatskog gospodarstva, te novog koncepta gospodarske diplomacije, u četvrtak 20. studenoga 2014. gospodarski savjetnici 20 stranih Veleposlanstava i trgovinskih ureda, u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, posjetili su Virovitičko-podravsku županiju.

U poglavarstvu Županije dobrodošlicu stranim diplomatima zaželio je župan Tomislav Tolušić s dožupanima kao i predstavnici gradova Virovitice, Slatine i Orahovice. Ovom prigodom župan Tolušić zahvalio je MVEP-u na izboru županije za ovaj posjet. Prezentaciju o investicijskim mogućnostima u županiji održao je direktor razvojne agencije VIDRA Tomislav Petrić, a hrvatski drvni sektor predstavio je Marijan Kavran, predsjednik Hrvatskog klastera konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora.

Virovitičko-podravska županija je po riječima županijskih čelnika među najučinkovitijima u privlačenju sredstava iz EU fondova. Partner u organizaciji posjeta bio je Hrvatski drvni klaster, budući je ovaj sektor u županiji među vodećim izvoznicima. Domaćinima je ispred MVEP zahvalila voditeljica izaslanstva Emilija Vučinić-Margeta.

Izaslanstvo je posjetilo najveće izvoznike u županiji šećeranu VIRO i tvornicu namještaja TVIN u Virovitici i tvornice Ciprijanović i Pan-parket u Orahovci. Posjet je završen degustacijom vrhunskih lokalnih vina PP Orahovica.



Priopćenja