Održan Dunavski biznis forum 2014, Beograd/Novi Sad

U organizaciji Centralno europskog foruma za razvoj  (CEDEF, www.cedeforum.org.rs) i medijske kuće Media Invent i u partnerstvu s EU, regionalnim i nacionalnim organizacijama i  tvrtkama,  u Beogradu i Novom Sadu održan je od 27. do 29. listopada 2014. godine Treći Dunavski biznis forum (DBF), koji je okupio velik broj sudionika s područja gospodarstva, državnih i gospodarskih institucija i sveučilišta iz 14 država Podunavlja i iz šire regije, te 130 govornika koji su dali doprinos promociji i što učinkovitijoj primjeni EU Dunavske strategije (EUSDR).
Cilj ovogodišnjeg 3. DBF bio je osigurati platformu  za institucionalne i korporativne lidere  na kojoj bi razmijenili stajališta o rastućim regionalnim pitanjima vezanim na EUSDR, sagledali i iskoristili potencijale na područjima energetike, transporta, agribiznisa i IT te detektirali međusobne investicijske prilike. Cilj Foruma je bio i potaknuti partnerstva između kompanija, gradova i regija u cilju izgradnje prosperitetnije i konkurentnije  Dunavske regije.
Ovogodišnji DBF poslao je poruke jačanja regionalne suradnje, posebno u agribiznisu i prometu te istaknuo značaj povezivanja gospodarskih, znanstvenih i svih razvojnih potencijala 14 zemalja Dunavske regije. Izlazak iz krize bio bi mnogo brži i lakši uz suradnju i povezivanje, što je spoznala i EU stvarajući Dunavsku strategiju, za čiju su realizaciju planirana velika sredstva, veća od 100 milijuna €, zaključeno je na DBF.



Priopćenja