Posjet gospodarskog izaslanstva Republike Kosovo Zagrebu


U sklopu inicijative Veleposlanstva Republike Hrvatske u Prištini na jačanju gospodarske suradnje između Republike Hrvatske i Kosova, u Zagrebu će 16. lipnja 2014. godine, boraviti gospodarsko izaslanstvo koje će predvoditi predsjednik Gospodarske komore Kosova, Safet Gërxhaliu, i pomoćnik ministra infrastrukture Republike Kosovo, Ramë Qupeva. Izaslanstvo će, također, činiti i predsjednik Kosovsko-hrvatskog poslovnog kluba iz Prištine, Zeki Gashi, predstavnici CRO-KOS kluba, te poslovni ljudi s Kosova. Izaslanstvu će se u Hrvatskoj pridružiti predsjednik Poslovnog kluba Mreže Jugoistočne Europe iz Zagreba, Rajko Vučković sa suradnicima i poslovnim ljudima iz Hrvatske.
Cilj posjete je ukazati na neiskorištene potencijale u gospodarskoj suradnji između Republike Hrvatske i Kosova, jačanje suradnje institucija i gospodarskih komora RH i Kosova te promocija suradnje poslovnih klubova s institucijama i komorama, kao uspješan model sinergijskog djelovanja.
Gospodarska razmjena Republike Hrvatske i Kosova posljednjih godina bilježi postupno povećanje, međutim, potencijali sveukupne suradnje su daleko veći od aktualne realizacije.
Izaslanstvo će, također, nazočiti svečanom puštanju u pogon fotonaponskog sustava kompanije Brana d.o.o. iz Virovitice, kojega će otvoriti Predsjednik Republike Hrvatske, dr. sc. Ivo Josipović.



Priopćenja