Organizacija posjete gospodarskog izaslanstva EU zemalja Južnoj Americi


Potpredsjednik Europske komisije i povjerenik za industriju i poduzetništvo, g. Antonio Tajani, predvodit će gospodarsko izaslanstvo, sastavljeno od europskih tvrtki i gospodarskih udruženja, u posjeti zemljama Južne Amerike (Panama, Argentina i Paragvaj) od 12. do 14. lipnja 2014. godine. Cilj posjete delegacije je jačanje industrijske suradnje između EU i navedenih zemalja Južne Amerike.

Posjet Panami predviđen je za 12. lipnja 2014. godine, a kao glavni ciljevi posjeta navedeni su promicanje inovacija i održivog razvoja obje strane, pomoć EU tvrtkama (posebice malim i srednjim poduzećima, SMEs) za nastup u Panami, te promicanje EU industrije u ciljanim sektorima kroz match-making susrete s lokalnim tvrtkama.

Nastavak posjete je u Argentini, 13. lipnja, gdje su predviđeni razgovori i kontakti s argentinskim političkim strukturama i argentinskim poduzetnicima o unaprjeđenju i jačanju europske industrijske suradnje. Bilateralni sektori od interesa: industrijska suradnja, mala i srednja poduzeća (SMEs), i turizam.

Delegacija posjet završava u Paragvaju 14. lipnja, gdje će se voditi  razgovori o ključnim temama industrijske suradnje, imajući u vidu da je Vlada odredila za jedan od svojih prioriteta upravo međunarodnu promociju zemlje.

 Zainteresirane tvrtke mogu se prijaviti izravno on-line do 30. svibnja 2014. putem linka:  http://ec.europa.eu/enterprise/initiatives/mission-growth/missions-for-growth/antonio-tajani/america/panama-argentina/registration-form_en.htm

 Tvrtke same pokrivaju troškove puta, smještaja i ostale administrativne troškove (vize), dok je sudjelovanje na skupu besplatno. Detaljne informacije mogu se pronaći na nternet stranici: http://ec.europa.eu/enterprise/initiatives/mission-growth/missions-for-growth/antonio-tajani/america/panama-argentina/index_en.htm



Priopćenja